ROK OD 30 DANA

Mljekari dali ultimatum Vladi inače opet izlaze na ceste

10.05.2012 u 17:28

Bionic
Reading

Ako u roku od 30 dana Vlada i Ministarstvo poljoprivrede ne poduzmu određene korake za opstanak hrvatskih proizvođača mlijeka, mljekari Osječko-baranjske županije ponovno će na ceste. Naime, Udruga proizvođača mlijeka Osječko-baranjske županije oglasila se priopćenjem u kojem izražava nezadovoljstvo stanjem u poljoprivredi

'Nakon dogovorenog sporazuma s Ministarstvom poljoprivrede u vezi sa smanjenjem ulaznih troškova, dali smo vremena da zaštiti i pronađe mogućnosti za održivu i profitabilnu poljoprivrednu proizvodnju, a naročito proizvodnju mlijeka jer su nam bile potrebne promjene i očekivali smo boljitak. No ništa se nije odradilo, čak se ni poticaji nisu isplatili korektno i na vrijeme kada je taj novac poljoprivrednim proizvođačima bio najpotrebniji za proljetnu sjetvu. Čak i do danas pojedini proizvođači mlijeka nisu dobili ni lipu poticaja', ističu mljekari.

Ističu da su prerađivači mlijeka dobro iskoristili gužvu oko neisplate poticaja i plaćali mlijeko proizvođačima sve manje i manje, dok u trgovinama cijene rastu. 'Prijašnja vlada počela je uništavati poljoprivredu, a sadašnja je uništava do kraja. Sela odumiru, ljudi ostaju bez posla i bez svoje imovine koju su uložili jer ne mogu plaćati kredite na koje ih je država nagovorila pa zatim izmanipulirala', zaključuju mljekari.

Prvi skup najavljuju za 11. lipnja u Vukovarskoj ulici 1 u Donjem Miholjcu te pozivaju sve poljoprivrednike da im se pridruže.