VAL UHIĆENJA

Mladić koji je mlatio sezonce u Supetru uhićen pa pušten zbog napada u Uzdolju

28.08.2019 u 14:08

Bionic
Reading

22-godišnji mladić koji je u lipnju sudjelovao u napadu na sezonce u Supetru, a koji je navodno sudjelovao u napadu u Uzdolju kod Knina, uhićen je zajedno s još sedmoricom osumnjičenih, no ubrzo je pušten na slobodu

Vinko Gulišija, odvjetnik 22-godišnjaka kazao je za N1 kako je njegov klijent jutros priveden u šibensku policiju u vezi napada u Uzdolju, međutim ubrzo je pušten.

Gulišija je rekao i da je on bio pozvan da dođe u policijsku postaju u Šibeniku, međutim ubrzo mu je policija javila da ne mora dolaziti u Šibenik jer je 22-godišnjak pušten. Odvjetnik pretpostavlja da ga je policija pustila jer nemaju dolaza da je umiješan u napad u Uzdolju.

Ispitivanje i davanje iskaza uprivedenih u Uzdolju u tijeku je, na Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Događaj u Uzdolju policija je okvalificirala kao kazneno djelo izazivanja nereda, zbog čega bi huligani mogli dobiti od šest mjeseci do pet godina zatvora, ali državno odvjetništvo u Šibeniku može policijsku prijavu i preinačiti, ako se dokaže da je djelo počinjeno iz mržnje.

  • +27
Privođenje osumnjičenih za napad u Uzdolju Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Iz PU šibensko-kninske je priopćeno da je u utorak u postaju privedeno osam osoba koje se povezuju s napadom na Srbe prije tjedan dana u kafiću u Uzdolju.

  • +7
U restoranu Petko napadnuti ljudi koji su gledali nogometnu utakmicu Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL