JURAJ PETRIJEVČANIN

Mladi heroj iz Aljmaša spasio dječaku roditelje iz požara

09.09.2013 u 21:20

  • +2

Kuća iz koje je mladić tijekom požara spasio tročlanu obitelj

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Bionic
Reading

U rano nedjeljno jutro iz plamteće kuće u Aljmašu, 24-godišnjak je uz pomoć susjeda spasio živote supružnika Davora (41) i Mirele (37) Strahinjić. Mladi heroj zove se Juraj Petrijevčanin

Povici dječaka, 11-godišnjeg sina zarobljenog bračnog para, probudili su susjedstvo. Dječaka je otac navodno kroz prozor uspio prebaciti na ulicu. Susjede je probudilo zapomaganje te su još uvijek sneni istrčali iz svojih kuća i počeli razbijati prozore. Među njima je bio i Juraj, kojega je probudila majka.

'Bilo je četiri ujutro kada mi je mama ušla u sobu vičući: 'Gori, gori, gori!' Izletio sam kao strijela iz kreveta, na brzinu se obukao i došao pred kuću koja je bila sva u plamenu. Neki susjedi su već bili tamo, razbijali prozore, dok je mali vikao: 'Pomozite mami i tati. Unutra su, unutra su', trčao je lijevo-desno, bio je sav izbezumljen. Moj otac je razvalio kapiju, a onda smo svi zajedno razbijali prozore', ispričao je Juraj Petrijevčanin za Jutarnji list.

'Pokušao sam ući kroz desni prozor, ali se od mraka i gustog dima ništa nije vidjelo. No kada smo razbili oba prozora dim je počeo sukljati van tako da se u lijevoj prostoriji malo razbistrilo, a javna rasvjeta je bila uperena ravno u tu prostoriju. Moja je mama vidjela sjenu, a ja sam ne razmišljajući uskočio unutra'. prepričao je Juraj što se događalo u tih nekoliko minuta akcije spašavanja supružnika Strahinjić.