Vremenska prognoza

Mislili ste da je konačno stiglo proljeće? Pogledajte što nas čeka već za vikend

13.03.2018 u 07:15

Bionic
Reading

Do vikenda u unutrašnjosti promjenljivo oblačno i iznadprosječno toplo, povremeno s kišom, a onda se vraća zima

Vrijeme će danas biti promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, osobito na Jadranu i područjima uz Jadran, javlja Državni hidrometeorološki zavod. U središnjoj i istočnoj unutrašnjosti ujutro i prijepodne djelomice sunčano, a kiša će biti češća u drugom dijelu dana.

Vjetar slab do umjeren većinom jugozapadni i zapadni, a na Jadranu i jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka od 11 do 16 stupnjeva Celzijevih, u gorju malo niža.

Nepovoljan vremenski utjecaj će polako popuštati pa će i tegobe od kojih su meteoropati i kronični bolesnici patili prethodih dana polako slabiti.

I dalje savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora i prilagodbu odjeće temperaturnim uvjetima.

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 14. ožujka 2018. Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

U srijedu će biti oblačno uz kišu te malo svježije. Sredinom dana sa zapada djelomično kidanje naoblake, pa će poslijepodne kiše biti uglavnom u Slavoniji i Dalmaciji.

Vjetar na kopnu većinom slab, poslijepodne mjestimice umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu će umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar poslijepodne oslabjeti.

Najniža jutarnja temperatura bit će od 2 do 6, na Jadranu od 6 do 10, a najviša dnevna većinom od 10 do 15 stupnjeva Celzijevih.

  • +3
U srijedu će biti oblačno uz kišu te malo svježije Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Do vikenda u unutrašnjosti promjenljivo oblačno i iznadprosječno toplo, povremeno s kišom, a u četvrtak kiša uglavnom prema kraju dana. U četvrtak i petak bit će ponovno vjetrovito, s umjerenim i jakim južnim i jugozapadnim vjetrom. Za vikend hladnije, te većinom oblačno, mjestimice s oborinama.

I na Jadranu idućih dana promjenljivo i nestabilno povremeno s kišom, a ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo, a od subote hladnije, na sjevernom dijelu uz buru.

Ožujak će svoje prevrtljivo lice ponovno pokazati već u nedjelju kada bi temperature trebale pasti na -7 stupnjeva Celzijevih, uz novi snijeg na kontinentu. Zahladjet će i na Jadranu, pa će temperature na Kvarneru u nedjelju pasti na 0 stupnjeva Celzijevih, dok će u Dalmaciji pasti na 2 stupnjeva Celzijeva u ponedjeljak.

  • +26
Novi snijeg očekuje se već za vikend Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL