odgovorio i predsjednici

Miroslav Škoro: Prvi referendum bit će da skinemo Andreja Plenkovića s vlasti

  • M. Šu.
  • Zadnja izmjena 16.12.2019 15:26
  • Objavljeno 14.12.2019 u 11:46
Bionic
Reading

Kandidat za predsjednika Miroslav Škoro u intervjuu za Dnevnik.hr otkrio je je li u utrku ušao da bi postao predsjednik ili da bi srušio premijera Andreja Plenkovića

'Ušao sam u utrku s najboljom namjerom da promijenimo način na koji funkcionira jedan dio političkog života koji se lažno naziva parlamentarnom demokracijom, a ustvari je kancelarsko-faraonski sustav', objasnio je svoj poriv da se uključi u utrku za predsjednika predsjednički kandidat Miroslav Škoro.

Tvrdi da nije imao namjeru bilo kome prigovarati imenom i prezimenom. 'Ali otkako sam se pojavio jako je puno ljudi imalo potrebu vrlo neutemeljeno komentirati mene i ono što ja govorim, pa sam ja odgovorio. Nije mi nakana nikoga rušiti, dijeliti i destrukcija, upravo suprotno, ja bih volio da se stvori elementarni dio zajedništva koji nam je nužan da stvaramo svoju državu i razvijamo demokraciju', rekao je za Dnevnik.hr

Na pitanje hoće li, ako ne pobijedi na izborima, to biti (još jedan) njegov politički kraj ili mu je u planu priprema za parlamentarne izbore, a i one u HDZ-u, Škoro kaže da je fokusiran na predsjedničke izbore. 'Uvjeren sam da će se 22. prosinca dogoditi nulti referendum u nizu referenduma s ciljem da se vlast vrati narodu, a prvi referendum bit će to da skinemo s vlasti Andreja Plenkovića', objasnio je svoje planove.

'Plenković kaže da je glas za Miroslava Škoru glas za Zorana Milanovića, a on se održava na vlasti s ljudima Zorana Milanovića. Da ga ne podupiru, ne bi bilo ni njega u toj Vladi', rekao je Škoro.

Vjeruje da će već u prvom krugu maknuti tu opciju i mogućnost da Plenković vedri i oblači. Kaže da Plenković personificira način vladavine u kojem je sve podređeno njemu i trgovačkim partnerima. 'Oni odlučuju o svemu; o ministrima, sucima, kako će se glasati, pa o čistačicama na naplatnim kućicama u Čepinu i Šestanovcu', objasnio je Škoro što najviše zamjera premijeru.

  • +14
Zagreb: Sad il' nikada, predizborni skup Miroslava Škore u Lisinskom Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ponovio je da se on želi sučeljavati, a na pitanje što bi Kolindi Grabar-Kitarović odgovorio na prozivke da je tamburao po Americi i bio u ormaru, odgovorio je: 'Pitao bih je što je radila u mom ormaru devedesetih'.

'Što znači tamburanje? Je li to omalovažavanje hrvatske tamburice i hrvatskog identiteta', zapitao se i poručio da nije država Ministarstvo vanjskih poslova.

Nije mu jasno zašto netko najavljuje kontinuitet. 'Za mene su gospodin Milanović i gospođa Grabar-Kitarović dva lica jednog te istog sustava koji vodi Andrej Plenković. Volio bih da im se omogući da se bave svojim poslovima i velikim ljubavima, a to su međunarodne karijere, a neka nas puste da vodimo zemlju', zaključio je Miroslav Škoro.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal