posjet bolnici

Ministrica Tramišak: KBC Split je jedan od predvodnika realizacije unaprijeđenja zdravstvenog sustava u Hrvatskoj

19.07.2022 u 18:20

Bionic
Reading

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak u utorak je prilikom posjeta splitskom KBC izjavila da je za razvojne projekte u toj zdravstvenoj ustanovi osigurano 225 milijuna kuna

"Zadovoljstvo mi je spomenuti šest velikih i značajnih projekata za KBC Split u vrijednosti od 225 milijuna kuna," rekla je Tramišak novinarima u splitskom KBC-u na Firulama.

Po njezinim riječima, KBC Split je jedan od predvodnika realizacije unaprijeđenja zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj. On je posjetila Objedinjeni hitni bolnički prijem KBC Split čija je prva faza, kako je rekla, završena, a potom je posjetila i gradilišta Regionalnog transfuzijskog centra na Križinama.

  • +7
Ministrica Tramišak uručila ugovor županu Bobanu za projekt Jadranski regionalni znanstveni centar Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Regionalni transfuzijski centar u Splitu važan je i za susjedne županije to jest za jadransku Hrvatsku, istaknula je  Tramišak

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović je rekao da će druga faza Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split i Regionalni  transfuzijski  centar biti završeni do ljeta  2023. godine.

Ministrica Tramišak je posjetila i sjedište Splitsko-dalmatinske županije gdje je županu Blaženku Bobanu  uručila ugovor vrijedan  20,7 milijuna kina za projekt Jadranski regionalni znanstveni centar  za  razvoj vještina na području STEM-a, IKT-a (Informacijske i komunikacijske tehnologije), poduzetništva i aktivnog građanstva.

Ministrica Tramišak ocijenila je da je svaki ugovor koji je donesen u Splitsko-dalmatinsku županiju rezultirao povećanjem kvalitete života.

 „Vidimo kako se svi ugovori koje donesemo realiziraju i mijenjaju kvalitetu života u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Vjerujem kako će i ovaj vrijedan gotovo 21 milijun kuna učiniti upravo to ", poručila je  Tramišak

Taj projekt je kreiran u suradnju s Ličko-senjskom županijom i s punim pravom se može reći kako je Splitsko-dalmatinska županija jadranski regionalni centar u STEM zanimanjima, izjavila je ministrica  regionalnog razvoja i  EU fondova  Nataša Tramišak poslijepodne u Splitu.