SPOR OKO DOZVOLE ZA ARENU

'Ministrica Dropulić baca prašinu u oči'

Igor Oppenheim, predsjenik udruge developera

Igor Oppenheim, predsjenik udruge developera

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva

Odgovarajući na priopćenje Ministarstva graditeljstva, predsjednik uprave Ingre Igor Oppenheim kazao je da ministrica Dropulić ne želi odgovoriti na pitanje što je direktor IGH-ovog Zavoda radio na Badnjak kod nje

Nakon što je ministrica Marina Matulović-Dropulić danas poslijepodne izdala priopćenje u kojem odgovara na optužbe čelništva Ingre da je osobno sudjelovala u odlučivanju o uporabnoj dozvoli za Arenu Zagreb,  predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim joj je preko Nacionala poručio: 

"Ostajem pri svim tvrdnjama koje sam već iznio. Ministrica Dropulić u svom priopćenju baca prašinu u oči i ne želi odgovoriti na ključna pitanja. Ja nigdje nisam rekao da ona izdaje uporabne dozvole, ali stojim pri tome da je utjecala na one koji izdaju taj dokument, prije svega na pročelnicu Gradskog ureda i na glavnog nadzornika.

Uostalom, još jednom je pozivam da odgovori na sljedeća pitanja: ako je krovna konstrukcija Arene Zagreb nesigurna, zašto IGH nije reagirao ranije, još tijekom gradnje? Isto tako, želim da javno kaže što je direktor IGH-ovog Zavoda radio na Badnjak kod nje?

Ministrica nije demantirala niti jedan dio snimke razgovora između mene i gospodina Tvrtkovića. A kad se već spominje Vlada Republike Hrvatske, pitao bih ju još kako je moguće i na čiju sugestiju je na Badnjak Vlada donijela svoju odluku nekoliko sati prije nego što je gospodin Tvrtković sastavio konačno izvješće?

Drugim riječima, kako je Vlada, ako ne uz pomoć ministrice Dropulić, mogla znati što će biti napisano u IGH-ovom izvješću? Osim uvreda na račun mene i Ingre, volio bih da ministrica odgovori na ova pitanja", zaključio je Oppenheim.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi