SLUČAJ MAMIĆ

Ministar Ivan Vrdoljak zabunom završio na razgovoru u USKOK-u

17.12.2015 u 08:39

Bionic
Reading

U sjedištu USKOK-a u Zagrebu jučer je došlo do nevjerojatne zamjene identiteta, zbog čega je na obavijesni razgovor pozvan ni manje ni više nego ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Da su ga u telefonskom pozivu istražitelji zamijenili s imenjakom, 32-godišnjim bivšim nogometašem Dinama koji je trebao dati iskaz u slučaju Mamić, ministar Vrdoljak shvatio je tek kad je došao u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici

U rano jutro ministra je nazvao policajac iz Ravnateljstva policije s pitanjem je li dobio Ivana Vrdoljaka. Nakon potvrdnog odgovora ministru je rekao da bi trebao doći u USKOK dati iskaz vezano uz jedan slučaj i pitao ga je li dostupan. 'U Zagrebu ste, znači? Niste u Poljskoj?', rekao je policajac.

Ministar je, bez obzira na čudan tijek razgovora, odlučio odmah obaviti svoju građansku dužnost, piše Jutarnji list. U vrlo kratkom roku nakon poziva pojavio se u zgradi USKOK-a. Tko zna dokle bi slučaj otišao da ministra na hodniku nije vidio zamjenik ravnatelja USKOK-a koji je istoga trena shvatio da su na obavijesni razgovor pozvali krivoga Vrdoljaka.

Iz USKOK-a na zamjenu identiteta nisu imali komentara, a iz policije su potvrdili grešku.

'Došlo je do greške u komunikaciji zbog inicijalno ustupljenog krivog broja telefona. Ministru su se svi odmah ispričali. Ispriku mu je uputio i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić', rekli su u Ravnateljstvu policije.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.