zagreb

Ministar danas pohvalio Gornjogradsku gimnaziju pa stigla vijest da na dva tjedna idu u online nastavu

27.10.2020 u 16:42

Bionic
Reading

Iako je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs pohvalio situaciju u Gornjogradskoj gimnaziji u Zagrebu koja zgradu nakon potresa dijeli s MIOC-om, u popodnevnim satima stigla je vijest kako i ta gimnazija ide od sutra u dvotjedni online model

'U razdoblju od 28. 10. 2020. do 6. 11. 2020. nastava u Gornjogradskoj gimnaziji održavat će se prema Modelu C – na daljinu.

Povratak u školu predviđen je 10. 11. 2020. u jutarnjem turnusu.

Ova odluka donesena je prema preporuci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar zbog trenutne epidemiološke situacije u našoj školi', stoji na stranicama Gornjogradske gimnazije.

Ta gimnazija nastavu održava u prostorijama MIOC-a nakon što im je zgrada oštećena u potresu. Iako su učenici koji pohađaju MIOC zbog epidemioloških razloga već dva tjedna u online nastavi, učenici Gornjogradske gimnazije koji školu pohađaju u drugoj smjeni, ostali su na nastavi u školi.

  • +2
Testiranje na koronavirus na parkiralištu Velesajma Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

No, od sutra prelaze ipak online. 

Tom se situacijom danas, prije nego je došla vijest da i Gornjogradska ide u online model, pohvalio resorni ministar Fuchs. 

'Imamo škole koje su prešle na varijantu da djeca od prvog do četvrtog dolaze na nastavu, a od petog do osmog su online, u školama gdje je situacija oko mogućeg širenja virusa bila sumnjiva. Neke škole koje su ušle u stroži režim nastave iz njega izlaze i vraćaju se normalnom funkcioniranju. MIOC je 14 dana bio zatvoren zbog većeg broja zaraženih učenika i zaposlenika. No s MIOC-em, koji je već dva tjedna izvan fizičke nastave, isti prostor koristi i Gornjogradska gimnazija u drugoj smjeni, a u toj školi nismo imali još ni jedan slučaj', rekao je ministar.