JOŠ NIJE DOŠLO NA DNEVNI RED

Mimica: Komisija još nema stav oko Miljenićevog pisma

11.09.2013 u 20:34

Bionic
Reading

Hrvatski povjerenik u Europskoj komisiji Neven Mimica izjavio je u srijedu u Strasbourgu da Komisija još nema stajališta na zadnje pismo ministra pravosuđa Orsata Miljenića u kojem se navodi da će se zakon o primjeni europskog uhidbenog naloga promijeniti i da će stupiti na snagu 15. srpnja sljedeće godine

'Komisija je dobila stav hrvatske vlade, odnosno ministra pravosuđa u kojem se izrijekom navodi da će predložiti promjene u zakona koji omogućuje primjenu europskog uhidbenog naloga i da će ta promjena stupit na snagu 15. srpnja sljedeće godine', rekao je novinarima Mimica, dodajući da Komisija još nema odgovora na takav stav i da to nije došlo na dnevni red kolegija povjerenika te da o tome razgovoraju odgovarajuće službe Komisije.

Europska komisija je nakon Miljenićeva pisma istaknula da očekuje 'brzu i bezuvjetnu' promjenu zakona.

Mimica je rekao kako smatra da je hrvatska vlada prihvatila činjenicu da zakon ne može ostati u sadašnjem obliku i da je prihvatila da se on promijeni. Istaknuo je da je u Miljenićevu pismu spomenut i rok i da se sada s Komisijom razgovara o tome je li taj rok prihvatljiv.