NJEMU KAŽU DRUGAČIJE

Milošević uvjeren da će HDZ imati 76 ruku u Saboru

07.06.2016 u 22:48

Bionic
Reading

Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević ponovio je u utorak navečer kako je uvjeren da HDZ u aktualnom sazivu Sabora ima potporu većine, odnosno 76 zastupnika, s kojima će uspjeti formirati novu vladu s novim HDZ-ovim mandatarom

Iako je zahtjev HDZ-a za opozivom premijera Tihomira Oreškovića u Saboru danas dobio potporu svega 42 zastupnika, Milošević je za Novu TV istaknuo da postoji dovoljan broj ljudi u parlamentu koji će podržati njihove inicijative jer im je 'interes države iznad svega'.

Ti ljudi, rekao je, svjesni su da nemamo vremena za izbore, da ne možemo izgubiti nekoliko mjeseci i doći u situaciju da naplata hrvatskih dugova i daljnji gospodarski rast postanu problem.

Na tvrdnju da mnogi zastupnici kažu da nisu uz HDZ, odgovorio je da 'njemu kažu drugačije'. Ustvrdio je da je Hrvatska danas nažalost na samom dnu EU-a te treba 'čvršću, bržu, efikasniju vladu koja će rješavati probleme brže i konačno nas pokrenuti s tog dna prema gore'.

Kao glavni tajnik stranke, Milošević je rekao i da je jutros, u ime HDZ-a, obavijestio premijera Tihomira Oreškovića o odluci stranke da pokrene saborsku proceduru njegova opoziva. Na pitanje je li mu ponudio da preda ostavku, Milošević je rekao kako to nije posao glavnog tajnika HDZ-a.

Ustvrdio je i kako je 'sada evidentno da nije uspio hrvatski politički eksperiment - mješavina političke i tehničke vlade s tehničkim premijerom'. Moramo složiti novu parlamentarnu većinu, vladu koja će gurati Hrvatsku naprijed, poručio je.

Jedno od pitanja odnosilo se na eventualnu umiješanost SOA-e u političke procese, s obzirom da ih je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas ponovno pozvao da 'korektno rade svoj posao'. Milošević je odgovorio kako 'postoje indicije', no i kako se čvrsto nada da nikome ne pada na pamet upotrebljavati sigurnosno-obavještajnu agenciju za bilo kakav politički utjecaj.