PROGOVORIO POTPREDSJEDNIK ZA INVESTICIJE

Milošević: Na projektima sam dan i noć, ne brinite

24.01.2011 u 22:16

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević dao je prvu izjavu za medije HTV-ovoj emisiji 'Svijet profita' i rekao da bdije nad investicijskim projektima. Vjeruje da će se u drugoj polovici godine smanjiti nezaposlenost i povećati ukupni gospodarski rast

Budući da do sada nije govorio u javnosti, potpredsjednik Milošević rekao je da se nije skrivao od medija nego je razgovarao s domaćim i stranim investitorima i kolegama kako bi oformio svoju najužu momčad.

'Prvi cilj nam je oživjeti stare projekte koji su iz nekog razloga zaostali, drugi cilj je potaknuti nove projekte i treći - stvoriti nova radna mjesta', rekao je Milošević i podsjetio da je premijerka Kosor prošloga tjedna najavila projekte vrijedne 5,5 milijardi kuna.

'Zasad možemo govoriti o deset projekata koji su zaokružena cjelina. U privatnom sektoru također ima desetak projekata koji, ali ja ne mogu o njima', kaže Milošević i dodaje da je on na raspolaganju svima koji žele investirati. Kaže da je spreman rješavati čak i pojedinačne probleme, ali da trebaju sudjelovati lokalne i sve razine državne administracije.

Rekao je da se radi na sistemu koji bi trebao pojednostaviti papirologiju svim potencijalnim investitorima i dodao da prati svaki pojedini projekt: 'Svi projekti prate se na mjesečnoj pa čak i na tjednoj razini, bit ću na njima dan i noć, nemate brige!'