MINISTAR I ODVJETNIK

Miljenić odgovorio na optužbe da stopira ovrhe

11.11.2014 u 12:29

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić za tportal.hr reagirao je na javno iznesene optužbe Vedrana Vidmara iz Hrvatske udruge javnih ovršitelja koji tvrdi da je Miljenić u sukobu interesa te da stopira ovrhe na kojima je radio kao odvjetnik. Ministar kaže da, otkako radi kao ministar, nema veze sa slučajevima iz svoje odvjetničke prakse

Ministar Orsat Miljenić u reakciji za tportal.hr kaže da izjava Vedrana Vidmara ne zaslužuje bilo kakav komentar, ali ipak dodaje: 'Činjenica je da je moja odvjetnička dužnost, sukladno zakonima Republike Hrvatske, u mirovanju otkad sam imenovan na dužnost ministra pravosuđa, a činjenica je i da otkad obnašam dužnost ministra nemam nikakve veze s predmetima na kojima sam radio kao odvjetnik.'

U HTV-ovoj emisiji 'Otvoreno' Vidmar je sinoć optužio Miljenića za sukob interesa. Rekao je da je on jedan od odvjetnika koji 'žive kao bubrezi u loju'.

'Ima određeni broj odvjetnika, među kojima je i sadašnji resorni ministar Orsat Miljenić, kojem samo njegova bivša partnerica Vesna Alaburić trenutačno vodi odvjetnički ured, ali svi predmeti su i dalje kod njega i čekaju da njemu završi ministarski mandat', rekao je Vidmar i dodao da je Miljenić u permanentnom sukobu interesa.

'Njegov odvjetnički ured zadržao je sve ovrhe, između ostalog petinu ovrha Hrvatske poštanske banke koje je dobio 7. studenog 2011, dan nakon što je u medijima objavljeno da će biti ministar pravosuđa, i šestinu ovrha Vipneta, a ima ih od 2009. do danas', kazao je Vidmar.