NEZADOVOLJSTVO U HDZ-U

Milinović otkrio: Nazvala nas je tajnica i pitala jesmo li za Marića

13.06.2016 u 12:26

Bionic
Reading

Određivanje Zdravka Marića HDZ-ovim kandidatom za mandatara nove vlade obavljeno je u petak putem telefonske sjednice predsjedništva te stranke što se svelo na to da je tajnica nazvala visoke članove HDZ-a s upitom jesu li ili nisu za Marića kao mandatara. Otkrio je to Darko Milinović, bivši HDZ-ov ministar zdravstva u vladi premijera Ive Sanadera, aktualni povratnik u vrh stranke

'Ne znam zašto smo o Mariću odlučili telefonskom sjednicom. To nije bila telefonska konferencija u sklopu koje bi svatko od nas mogao raspravljati i izraziti svoje mišljenje, nego nas je nazivala tajnica i pitala jesmo li za Marića ili nismo. Vjerujem da će idućih dana biti održana i normalna sjednica predsjedništva, što sadašnja politička situacija sigurno zahtijeva, pa ću na njoj reći što mislim o Mariću kao kandidatu za mandatara, ali i o odluci o telefonskoj sjednici', rekao je Milinović za Novi list.

Podsjetimo, HDZ je u petak predvečer, nakon obraćanja javnosti premijera Tihomira Oreškovića i njegova iznenadnog odlaska na sastanak s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović na Pantovčak, priopćio da je predsjedništvo HDZ-a održalo telefonsku sjednicu na kojoj je odlučeno da se za novog mandatara za sastavljanje vlade u ime HDZ-a određuje ministar financija Zdravko Marić.

Novim političkim tajnikom stranke imenovan je Domagoj Maroević, nova uzdanica šefa stranke Tomislava Karamarka, inače ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije koji se u medijima spominje i kao mogući kandidat na izborima za gradonačelnika Splita. Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač ponovno je imenovan međunarodnim tajnikom HDZ-a.

Kako su drugi visoki izvori iz HDZ-a za Novi list ocijenili Marićev izbor za mandatara, možete pročitati ovdje