RAK JAJNIKA

U Gospiću izvadili tumor težak 20 kilograma: 'Pacijentica je mislila da se deblja'

10.08.2023 u 16:52

Bionic
Reading

Ginekolog i bivši ministar Darko Milinović uspješno je sa svojim timom u gospićkoj bolnici operirao rak jajnika i izvadio tumor težak čak 20 kilograma

'Poznajemo se već godinama. Ona nije obraćala pažnju, mislila je da se deblja. A i nije godinama bila na pregledu. Tek kad su bolovi postali snažni, odlučila je doći.

Uvijek su takve operacije s tumorom od oko 20 kilograma rizične, ali je gospođa Ivanka, koja je u svojim 50-im godinama, vjerovala meni. Nije htjela ići u Zagreb ili Rijeku', ispričao je za Danas.hr doktor Milinović.

Kaže da tako velik tumor može narasti čak i u roku nekoliko mjeseci, a kod nje je prošlo sigurno godinu dana otkad je primijetila prve promjene.

'Pripreme su tekle uobičajeno za takve operacije. Pacijentica se šalila pa mi kazala da sam kao estetski kirurg kad sam od tolikog trbuha napravio ravan. Bilo je zeznuto, pa 20 kilograma je bilo u njemu!

Susreo sam se već s velikim tumorima, ali dosad je najveći imao 10 kilograma. Ipak, najvažnije je da je gospođa Ivanka već danas kući sa svojim najmilijima', rekao je Milinović za Danas.hr.

'Što se tiče daljnjeg liječenja, ono ovisi o PHD nalazu, ali sada ne bih o tome. Sada nam je najbitnije da je Ivanka sa svojima doma, sretna kao i njena obitelj.

Zahvaljujem i timu, bez kojega ovo ne bi uspjelo i koji zaslužuju sve pohvale – dr. Vrkljan, dr. Marinkoviću, anes. tehničarki Kovačević, instrumentarki Ratković, instrumentaru Leniću', istaknuo je Milinović.