nejednaki kriteriji

Miletić: Sport mora biti ispred kladionica i kockanja

12.02.2021 u 11:35

Bionic
Reading

Potpredsjednik Mosta Marin Miletić zatražio je u petak od Vlade da otvori sportske dvorane kako bi se sportom mogli baviti i djeca, mladi i rekreativci ističući da sport mora biti ispred kladionica i kockanja

"Želim poslati jasnu poruku vladajućima - sport mora biti ispred kocke, kladionica i casina. Svjestan sam da u pandemiji svako otvaranje nosi rizik, ali svi bismo trebali biti svjesni koji su benefiti sporta po psihofizičko zdravlje naše djece i mladih", izjavio je Miletić novinarima u Saboru.

Stalno imamo situaciju nejednakih kriterija jer su trgovački centri puni ljudi, a ugostiteljima se i dalje ne dopušta otvoriti terase nego samo "coffee to go". Jasno je da se, kako se popuštaju mjere, mora prvo paziti na zdravlje, ekonomiju i obrazovanje, no treći stup društva je definitivno sport, ustvrdio je.

Upozorio je da su brojni sportski klubovi uništeni, a dvoranski sportski klubovi danas doslovno ne postoje. Nitko ne trenira, a djeca i mladi se ne bave nikakvim sportom, kao ni rekreativci.

Očekivali smo da će u ponedjeljak biti otvorene dvorane, no to se nije dogodilo, zato još jednom apeliram na odgovorne za jasnije kriterije i da se sportašima dopusti trenirati, poručio je Miletić.

Konferencija za medije Marina Miletića u Hrvatskom saboru Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

"Tražim jednake kriterije za sve jer ako su otvoreni trgovački centri u kojima je velika fluktuacija ljudi, ako se otvaraju teretane i kladionice, kockarnice i casina, nema nikakve logike da sport i dalje bude zatvoren. Ispada da se o zdravlju ljudi ne brine nego im se preporuča da idu kockati", rekao je.

Komentirajući prekoredno cijepljenje predsjednika HGK-a Luke Burilovića, Miletić je to ocijenio nedopustivim i ustvrdio da on, kao saborski zastupnik, nije važniji ni od jednog građanina Hrvatske. Država mora omogućiti svim građanima, pogotovo ugroženim skupinama, pravo na cjepivo, istaknuo je Miletić, a ugroženi građani moraju prvi dobiti priliku da se cijepe.

Osvrćući se na sudjelovanje članice Nacionalnog stožera Alemke Markotić na misi za Alojzija Stepinca, na kojoj se okupilo puno više od dopuštenog broja ljudi, ocijenio je da su građani s pravom uzrujani jer se cijelo vrijeme provode čudne, nejednake mjere.

"Ta je misa bila vani, na otvorenom, ali kriteriji moraju biti jednaki – ili je trebalo sve zabraniti ili je trebalo sve pustiti, a ovo je očigledno još jedan primjer da u našem društvu postoje jednaki i jednakiji", ocijenio je Miletić.