RAJKO OSTOJIĆ

'Milanoviću ništa ne zamjeram, ali matematika je jasna'

04.03.2016 u 09:24

Bionic
Reading

Rajko Ostojić, saborski zastupnik SDP-a i jedan od glavnih saveznika Zlatka Komadine u borbi za predsjednika SDP-a protiv Zorana Milanovića, gostovao je na televiziji N1 gdje, odgovarajući na Milanovićevu optužbu da mu je SDP dao više nego što je trebao dati, kazao da je uvjeren da politika nije odigrala nikakvu ulogu prilikom njegova izbora za šefa interne klinike u KBC Zagreb

Kaže da je pobijedio na tajnom glasanju i da je postao profesor i liječnik prije nego što je ušao u stranku i da mu mjesto šefa klinike SDP nije dao. Kaže da mu je protukandidat bio Željko Reiner. Na dodatno pitanje nije li to ipak politika, Ostojić kaže da nije jer je Reiner sjajan znanstvenik.

Na pitanje da komentira izjavu Zlatka Komadina kojom je postao popularan - da je ekstra profit sve iznad kamatne stope u banci - Ostojić je samo kratko kazao da mu je teško reći. Ne smatra da je profit nešto loše, ali je protiv loših privatizacija.

'Kad sam postao ministar, nicala je jedna velika privatna bolnica na ulasku u Zagreb. Nema je više, a nema je zato što je bila financirana iz džepova građana. Da je bio zdrav kapital, bilo bi dobro, ali to nije bio slučaj', poručio je Ostojić u razgovoru za N1

Smatra da ministar zdravstva može biti i ekonomist i/ili liječnik. Može i jedno i drugo i zalaže se za više ekonomista u zdravstvu. Na upit da kaže koji su njegovi stranački uspjesi koji bi trebali pokazivati kredibilitet i opravdanost optužbi na račun Milanovića, kazao je da nema nikakvih optužbi na račun Milanovića.

'Njemu ništa ne zamjeram. Uvjeren sam da je učinio najbolje što može. Podvucimo crtu, od pet izbora, četiri je izgubio, jedan dobio. Matematika je jasna. Ja bih mogao biti ponosan na ovo što smo napravili u Sisačko-moslavačkoj županiji. Iako sam ministar bio samo dvije godine, ljudi su zapamtili što sam napravio', smatra Ostojić.

Što se tiče njegove pozicije u SDP-u, izabran je za potpredsjednika stranke, a sada će vidjeti kako će biti.

'Cijela je Hrvatska bila crvena. Od cijele Hrvatske, a sve smo imali, sad imamo dva župana i dva gradonačelnika. Ja sam za promjene. To nije ništa osobno, to je naprosto matematika', izjavio je Ostojić. Komentirao je i Komadininu izjavu da neće biti premijer. Ostojić je objasnio da će biti predizbori.

'Komadina je sam rekao da premijer može biti Zvonimir Mršić, Tonino Picula i Zlatko Komadina. Moje se ime tu ne spominje', poručio je Ostojić. Na konstataciju da u HDZ-u poručuju da bi njegov Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji trebalo mijenjati, Ostojić odgovara: 'Apsolutno ne. Zakon je odličan. Zakon morate podesiti društvenom statusu nacije. On je izvrstan. On je umjereno liberalan i poštuje društveni status Hrvatske.'