BRANKO HRG

'Milanovićeva Vlada lupa građanima po glavama'

29.11.2014 u 15:48

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg izjavio je u subotu u Sisku da je ono što radi aktualna Milanovićeva Vlada - 'planski način lupanja građana po glavi' kako bi se lakše njima manipuliralo, te vodi hrvatsku državu u krivom smjeru

'Ne smijemo dopustiti da se ova depresija i koktel otrova nastavi širiti, jer znamo da može biti puno bolje', naglasio je predsjednik HSS-a koji je danas u Sisku bio na obilježavanju 110. obljetnice postojanja HSS-a, gdje je sisačko-moslavačka organizacija HSS-a organizirala i programsku skupštinu.

Dodao je kako je ovo što radi Milanovićeva Vlada 'planski način lupanja građana po glavi', da bi se lakše njima manipuliralo.

Predsjednik HSS-a ocijenio je kako Hrvatska ima šansu, no ima lošu Vladu, koja ne zna raditi, ili, rekao je, tako namjerno planski radi da vodi državu u krivom smjeru.

Materijal za raspravu o državnom proračunu u Hrvatskom saboru je nazvao 'zbrljanim mozaikom bez okvira, koji se raspada'.

Proračun za 2015. godinu je izrađen na temelju nedonesenih zakona, koji izravno utječu na proračun, rekao je Hrg, dodavši kako premijer očito nije pročitao proračun, jer ništa o njemu ne zna.

Hrg smatra kako bi premijeru Zoranu Milanoviću najbolja odluka bila da povuče predloženi proračun za 2015. i donese odluku o privremenom financiranju, a da u siječnju donese i odluka o raspisivanju parlamentarnih izbora.

Tako bi konačno došli neki novi ljudi i Hrvatska dobila šansu, rekao je predsjednik HSS-a.

Okupljene na programskoj skupštini sisačko-moslavačkog HSS-a i obilježavanju 110. godina HSS-a pozdravila je i predsjednica Županijske organizacije HSS-a i europarlamentarka Marijana Petir, koja je naglasila kako je ponosna što vodi jednu od najuspješnijih organizacija HSS-a u Hrvatskoj.

'Mi smo ove godine dva puta pobijedili - na izborima za Europski parlament i na izborima za izvršnu vlast u Sisačko-moslavačkoj županiji. Rezultati pokazuju da smo dobili većinu u gotovo svim općinama i gradovima , te da je HSS-ova ideja i djelovanje i danas aktualno, kao što je bilo i prije 110 godina. Ova organizacija ima posebno značenja i odgovornost jer su se ovdje rodili braća Stjepan i Antun Radić, osnivači HSS-a. Vjerujem da smo opravdali njihovo povjerenje i da smo ovih 110 godina bili uz hrvatski narod', rekla je Petir.