poznati detalji puta

Milanović odlazi u petodnevni posjet SAD-u: Ide u UN te će održati govor, a bilateralno će se susresti s Erdoganom

17.09.2021 u 11:28

Bionic
Reading

Predsjednik RH Zoran Milanović odlazi u petodnevni posjet SAD-u te će sudjelovati u zasjedanju Opće skupštine UN-a. U New Yorku će se susresti s glavnim tajnikom ove organizacije, a održat će i bilateralni sastanak s turskim predsjednikom

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravit će od nedjelje 19. rujna do četvrtka 23. rujna u New Yorku te će sudjelovati na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Otvaranje 76. sjednice Opće skupštine Ujedinjenih naroda održat će se u utorak 21. rujna, a istog dana na glavnoj raspravi govorit će i predsjednik Milanović.

Osim na glavnoj raspravi, predsjednik Republike govorit će na sastanku na vrhu UN-a o prehrambenim sustavima (The United Nations Food Systems Summit) te povodom održavanja događanja 'Transformativna akcija za prirodu i ljude' (Transformative Action for Nature and People Event).

U sklopu sudjelovanja na 76. zasjedanju Opće skupštine UN-a predviđen je susret predsjednika Republike s glavnim tajnikom UN-a Antónijem Guterresom te bilateralni sastanak s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom.

Isto tako, tijekom boravka u New Yorku predsjednik Milanović susrest će se s predstavnicima hrvatske zajednice te će održati predavanje na Sveučilištu Columbia u okviru World Leaders Foruma na temu 'Krize u nastajanju i konkurentski narativi' (Emerging Crises and Competing Narratives), priopćeno je iz Ureda predsjednika.