odgovarao na pitanja

Milanović: Ministri su u 'Klub' dolazili kao zadnji magarci. Mene je pozvao prijatelj jer je bilo puno hrane. Bilo je praktičnije.

  • Autor: V.Mo.
  • Zadnja izmjena 26.09.2020 13:25
  • Objavljeno 26.09.2020 u 11:42
Zoran Milanović u Pregradi na manifestaciji "Branje grozdja"

Zoran Milanović u Pregradi na manifestaciji "Branje grozdja"

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

Predsjednik RH Zoran Milanović ponovno je odgovarao na novinarska pitanja o puknuću mjera u aferi Janaf te odlascima visokih državnih dužnosnika, pa i njega samog, u 'Klub' Dragana Kovačevića

Rekao je kako mu ništa nije bilo čudno u tom klubu, da je znao tko tamo dolazi, da su to bili i suci i predsjednici sudova, ministri i ugledni novinari, a brojač novaca koji stoji iza šanka kaže da nije vidio.

'Nisam. Pa nisam za šankom stajao. Nije mi jasno, jel time netko šalje poruku 'ja sam lopov'?', rekao je Milanović.

Rekao je kako o curenju informacija i načinu na koji DORH vodi svoj posao trebaju 'ozbiljno razgovarati' on i premijer Andrej Plenković jer da neki 'ljudi vode svoj posao kao da im je to ćaćino'.

'To je kršenje osnovnih moralnih pravila. Ti si u srazu s ljudima koje želiš strpati u zatvor, možda su to zaslužili. Brutalno zlorabiš svoju poziciju silu i ne odgovaraš nikome', rekao je Milanović i dodao da se ionako mora naći s premijerom Andrejem Plenkovićem, na njegov poziv, zbog imenovanja veleposlanika u Vatikanu. Naglasio je kako je netko 'trebao znati i spriječiti ovu blamažu', te da je to tema za razgovor s premijerom.

  • +6
  • +3

Zoran Milanović u Pregradi na manifestaciji "Branje grozdja"

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

'Nekome se na vrhu lanca mora vjerovati, a to je premijer. Netko je u državi najodgovorniji i njemu se vjeruje, a ako krenemo od toga da je premijer lopov onda će nas voditi vatikanska komisija...inkvizicija španjolska', rekao je predsjednik RH. Dodao je i kako je imao sreću da se na tri godine odmaknuo iz 'grotla' te da su mu neke stvari jasnije.

'Ja sam ovih dana dosta govorio kritički, na nekoj misaonoj platformi, bazirano na mom znanju i iskustvu. Premijer i njegovi suradnici govorili su na temelju nekoliko kumrovečkih parola', rekao je Milanović i dodao da su Plenkovićevi ministri u Klub nepotrebno dolazili kao zadnji magarci.

Klub u Slovenskoj 9

Izvor: tportal.hr / Autor: Vedran Brkulj

'Njegovi su ministri još mjesecima, ako je sve ovo što smo čitali istina, potpuno nepotrebno, kao zadnji magarci dolazili u situaciju da se sramote', rekao je Milanović, a na novinarsko pitanje objasnio je i što je on radio u tom klubu.

'Zvao me prijatelj iz Dalmacije da tamo ima puno hrane koju treba pojesti, da se ne baci, pa smo se tamo našli, bilo je praktičnije', objasnio je Milanović.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!