PROGON IDE DALJE

Milanović je oprostio ovom zviždaču, ali policija nema milosti

07.08.2013 u 15:25

Bionic
Reading

Progon 61-godišnjeg Kninjana Luke Kozine koji je u alkoholiziranom stanju u ponedjeljak u Kninu zviždao Zoranu Milanoviću te dobacivao uvrede ne zaustavlja se iako je iz Vlade jučer rečeno da procesuiranje nema smisla. Za revno obavljanje posla šibensko-kninskih policajaca zaslužna je službena dužnost, nipošto intervencija s viših instanci, tvrde

Prekršajna prijava podnesena je prekršajnom sudu u Kninu. No tamo se ne može doznati ništa pa ni je li prekršajna prijava protiv 61-godišnjaka odbačena ili ne. Naime, kako nam je rekla službenica, predsjednik suda Ivica Krvavica na godišnjem je odmoru, a jedino je on ovlašten za davanje izjava.


Zamjenica glasnogovornice Policijske uprave šibensko-kninske Sanja Baljkas odbacuje pak insinuacije da se s viših instanci, tj. Ravnateljstva policije ili MUP-a utjecalo na progon zviždača iz Knina. 'To je prekršaj po službenoj dužnosti, mi smo za to nadležni i mi smo podnositelji optužnog prijedloga', dodala je. Isto tvrdi i glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikić.

Ivica Kostanić, načelnik šibensko-kninske policije, za Hinu je pak kazao kako još nema saznanja o tome tko su druge osobe koje su zviždale i dobacivale premijeru. Zaključuje kako će u slučaju stjecanja saznanja postupati po zakonu, kao i dosad.