NIŠTA ZASAD!

Microsoft poriče radikalno poboljšanje Kinecta

22.12.2010 u 13:36

Bionic
Reading

Prije svake nadogradnje firmwarea za popularne gejming periferije, počinju se širiti glasine. Microsoft je stao na loptu što se Kinecta tiče i spustio širu javnost na zemlju

Microsoftov Kinect definitivno je postao jedan od must-have poklona za vlasnike Xbox konzola ove sezone. Na žalost svih fanova Microsoftove hit-periferije, glasine o njegovom poboljšanju u najnovijem firmwareu danas je proizvođač demantirao. Naime, obećano poboljšanje osjetljivosti uređaja oduševilo je njegove korisnike. Konkretno, rezolucija prepoznavanja anatomije trebala je biti povećana sa 320x240 na 640x480. Ovo bi omogućilo uređaju da prepoznaje, primjerice, prste na rukama korisnika.

 

Ako nas pitate, čitava stvar je nemoguća. Jedan od najvećih Kinectovih nedostataka je čuveni response-lag, problematično kašnjenje reakcije uređaja na vaše pokrete. Da se poveća osjetljivost samog senzora, povećalo bi se vrijeme registracije pokreta, što u principu znači da bi uređaj još više kasnio za gejmerima koji ga koriste.

 

Bilo kako bilo, novi firmware za Kinect je uskoro s nama. Jedino čemu se nadamo je pokoja nova hardcore igra (u biti zasićeni smo Dance Centralom). Gospodo u Microsoftu, primite se posla... Treba nam još pokoji kvalitetan naslov.

 

U slučaju da vam nije dosta - evo još reklama za Kinect...