NOVE PRIJETNJE

Michael Ljubas prijetio novinaru Saši Paparelli

23.12.2009 u 14:36

Bionic
Reading

Michael Ljubas, vlasnik Elektroprometa, kojeg je Josip Galinac navodio kao jednog mogućih napadača na njega, telefonski je prijetio novinaru Business.hr-a Saši Paparelli

On je Paparelli zaprijetio da će mu zagorčati život i srediti da dobije otkaz, jer prema njegovom mišljenju, objavljuje neprovjerene informacije. Kolegu Paparellu pritom je nazvao smećem, a služio se i nizom sličnih pogrdnih izraza.

Paparella kaže da se ne boji iako ovo Ljubasu nije prva prijetnja koju je uputio novinarima. U rujnu 2008, ispred zgrade Općinskog suda u Zagrebu, gdje se protiv njega vodio postupak zbog zlouporabe ovlasti u poslovanju, zaprijetio je fotoreporteru Večernjeg lista Sergeju Županiću da će mu 'razbiti glavu ako ga slika'.

'Nisam prijetnju prijavio policiji, jer se kvalifikacija 'zagorčati život' može različito tumačiti', kaže Paparella iako on dobro zna da se radilo o prijetnji.

Napominje kako je Ljubas već prije prijetio i ostalim kolegama u redakciji Businessa, jer su oni među rijetkima koji prate njegov rad što se njemu očito ne sviđa. Michaela Ljubasa zaposlenici Elektroprometa optužuju za namjerno uništavanje njihove skoro već upropaštene tvrtke. Napad na novinara Paparellu osudilo je i Hrvatsko novinarsko društvo.