BIVŠI PREDSJEDNIK NE POSUSTAJE

Mesić želi u Sabor i izlazi na izbore?

20.06.2011 u 15:20

Bionic
Reading

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić mogao bi se vratiti na aktivnu političku scenu na parlamentarnim izborima, piše tjednik Nacional

Sam Mesić nikada nije isključio mogućnost političkog come-backa; krajem prošle godine rekao je kako razmišlja o kandidaturi za zagrebačkog gradonačelnika te kako nije isključio mogućnost da se kandidira na lokalnim izborima.

No prije lokalnih, na redu su parlamentarni izbori. Ima li Mesić šanse za ulazak u Sabor? Ako je suditi prema negativnim reakcijama i HDZ-a i SDP-a nakon najave moguće kandidature za gradonačelnika, politički protivnici u strahu su od Mesićeve popularnosti.
Posljednjih godinu dana Mesić je vodio razgovore s Ljubom Jurčićem, Pliniom Cuccurinom, Josipom Kregarom te još nekim političarima i ekonomistima.

Iako se kao treći put na parlamentarnim izborima spominju stranke desnog centra, Nacional tvrdi kako bi upravo Mesić mogao za 40 posto neodlučnih biti izbor. Mesić moguću kandidaturu nije potvrdio, no kod njega se nikada ne zna; ipak je on političar za sve režime.