NIJE SANADER JEDINI

Mesić se vozi u blindiranom Mercedesu

27.03.2009 u 19:50

Bionic
Reading

Kupnja Sanaderova skupog vozila nije iznimka. Predsjednik Mesić vozi se u blindiranom Mercedesu S-klase kupljenom 2006. godine

Objava cijene blindirane BMW limuzine u kojoj se Sanader vozi, vladajućima je došla kao sol na ranu. Država, kao i njezini građani, u teškom su minusu, stoga ne čudi da je informacija o kupnji vozila vrijednog više od četiri milijuna kuna krajem 2008. ovih dana odjeknula poput bombe.

HDZ-ovci se pravdaju podatkom da je vozilo naručeno još krajem 2007.  kada nije bilo ni govora o gospodarskoj krizi te da ga je Sanaderu kupila stranka, a ne porezni obveznici. No ni predsjednik Mesić nije imun na skupocjena vozila. On se vozi u blindiranom Mercedesu S-klase kupljenom 2006. O njegovoj cijeni i karakteristikama, u Uredu predsjednika nisu željeli govoriti.

Mesiću su na raspolaganju još tri od ukupno sedam vozila koja je za 6.586.218,56 kuna kupio MORH krajem prosinca 2008. Jedan od automobila je blindirani terenac Mercedes G 500 L, a preostala dva su obični Mercedesi terenci, piše Jutarnji list.