posjeti premijerke

Meloni i Jandroković se složili da nam treba jača suradnja u upravljanju migracijama

17.11.2023 u 13:41

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i talijanska premijerka Giorgia Meloni složili su se u petak da dvije države trebaju jače surađivati u upravljanju migracijama

Ustvrdili su kako su obje zemlje izložene migracijskim pritiscima s različitih ruta, te istaknuli potrebu jačanja suradnje, operativne i političke, kako bi se iznašli sveobuhvatni i održivi modaliteti upravljanja migracijama, priopćio je Sabor nakon sastanka dvoje dužnosnika u Zagrebu.

Pozdravili su suradnju u području energetike, osobito u okviru transnacionalnog projekta „Doline vodika Sjeverni Jadran“ u kojem sudjeluje i Slovenija.

Predsjednik Sabora naglasio je i kako stabilnosti i diversifikaciji opskrbe energentima u široj regiji dodatno doprinosi i LNG terminal na Krku.

Jandroković i Meloni su rekli da resursima Jadranskog mora koje povezuje dvije susjedne zemlje treba odgovorno i održivo upravljati, stoji u priopćenju.

  • +5
Andrej Plenković i Giorgia Meloni u Banskim dvorima Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Meloni, prva talijanska premijerka u povijesti, ujedno je i prva predsjednica neke talijanske vlade u bilateralnom posjetu Hrvatskoj u više od dva desetljeća.