NA IPSILONU

Medulinac 15 minuta vozio krivim smjerom

13.11.2012 u 12:48

Bionic
Reading

U vožnji suprotnim smjerom jučer je poslijepodne na dionici Istarskog ipsilona od Kanfanara prema Puli zamijećen automobil Hyundai pulske registracije

Prometna policija je u svega 15-ak minuta nakon dojave o opasnoj vožnji krivim smjerom na izlazu s autoceste, kod naplatnih kućica na petlji Pula, isključila iz prometa 63-godišnjaka s područja Medulina. Događaj se zbio oko 18.30 sati, a Medulinac je vozio krivim smjerom od petlje Kanfanar do petlje Pula.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, priopćila je policija.

Policijska uprava Istarska još jednom upozorava građane na oprez, naročito prilikom uključivanja na autocestu, budući da je vožnja suprotnim smjerom jedan od najtežih prekršaja koje vozač može napraviti na autocesti te vrlo često završava teškim prometnim nesrećama.

Predviđena novčana kazna za kretanje u zabranjenom, odnosno suprotnom smjeru, iznosi od 2.000 do 5.000 kuna, vozač dobiva i zabrana upravljanja određenom kategorijom vozila od tri mjeseca te dva negativna boda.