u izolaciji

Mediji otkrili identitet prvog oboljelog od koronavirusa u Vojvodini; boravio u Budimpešti i Italiji

06.03.2020 u 18:54

Bionic
Reading

Prvi oboljeli od koronavirusa u Srbiji je 43-godišnji poduzetnik iz Bačke Topole, mjesta na sjeveru Vojvodine, koji je prije povratka kući boravio u Budimpešti i Italiji, otkrivaju u petak vojvođanski mediji

Oboljeli I. Đ. je izolaciji u subotičkoj bolnici, koja nije uvela posebne restriktivne mjere ulaska osim što je prije nekoliko tjedana zbog gripa uvedena zabrana posjeta pacijentima.

Radio televizija Srbije (RTS) javlja da nema posebne uznemirenosti među pacijentima i da oni normalno dolaze i odlaze.

Anketirani pacijenti kažu da im nije svejedno, ali da ne vide razlog za paniku.

Ekipi TV N1 je, međutim, ispred subotičke bolnice prišao čovjek koji se predstavio kao prijatelj i poslovni partner oboljelog, koji je s njim bio u kontaktu prije 15-ak dana.

Samoinicijativno je želio saznati što mu je činiti ali odgovor nije mogao dobiti ni od jedne mjerodavne državne institucije, pa je došao u bolnicu da se raspita.

Neki srbijanski tabloidi u međuvremenu javljaju da je prvi oboljeli od koronavirusa u Srbiji vlasnik tvornice za proizvodnju namještaja u Bačkoj Topoli.

Dodaju kako svi u gradu, ali sada i u Subotici znaju za njegov identitet, no državna tijela odbijaju objaviti osobne podatke oboljelog.

Glasnogovornica "Apoteka Subotice" Jelena Pavlović rekla je za RTS da je potražnja za zaštitnim maskama na sjeveru Bačke i inače bila povećana, a da su Subotičani u posljednjih par sati pokupovali preostale maske.

Ovim povodom održana je izvanredna sjednica Okružnog stožera za izvanredne situacije s jednom točkom dnevnog reda - Upravljanje situacijom u slučaju potvrđene pojave virusa COVTD 19 u Subotici.

Utvrđeno je da je situacija u Sjevernobačkom okrugu „u cijelosti pod kontrolom, kao i da ne postoji potreba za uvođenje bilo kakvih izvanrednih mjera postupanja“.