PRIJETI LIGA 13

Medić pomilovan, Šibenik, Varaždin i Karlovac 'vise'

20.02.2012 u 20:33

Bionic
Reading

Jednotjedna odgoda početka proljetnog dijela MAXtv Prve lige još je uvijek prigoda da se Šibenik, Varaždin i Karlovac 'iskupe' te steknu dozvolu nastupa u nastavku sezone. Naime, HNS im još uvijek nije ukinuo suspenziju pa ligaškom natjecanju prijeti smanjenje na 13 klubova

Disciplinska komisija HNS-a u ponedjeljak je odbila žalbe Šibenika i Varaždina koji će uz Karlovac (nije se žalio) i dalje ostati suspendirani, piše Slobodna Dalmacija. Po trenutnom stanju tri spomenuta kluba neće imati pravo nastupa u 19. kolu HNL-a.

Šibenik i Varaždin na temelju članka 136. Disciplinskog pravilnika su se pozivali da na to da se suspenzija odgodi jer bi mogla klubu nanijeti nemjerljivu štetu. Predsjednik Disciplinske komisije potvrdio je da nije isključeno da se Prva liga do kraja sezone odigra s 13 klubova. No, članovi Disciplinske komisije bili su neumoljivi.

'Mi radimo isključivo prema propisima i Disciplinskom pravilniku HNS-a. Nažalost, nije bilo elemenata za ukidanje suspenzije Šibeniku i Varaždinu. Klubovi moraju riješiti svoje financijske probleme do subotnjih utakmica i o tomu izvjestiti delegate ili se nagoditi s vjerovnicima glede odgode njihovih potraživanja', rekao je za Slobodnu Dalmaciju predsjednik Disciplinske komisije, Tin Dolički.

U drugom slučaju, odbijena je disciplinska prijava protiv predsjednika NK Zagreba Dražena Medića kojeg je igrač Vedran Celiščak prijavio zbog nanošenja ozljeda. Komisija je prijavu odbacila zbog nedostatka dokaza.

Pritvoreni Stjepan Djedović, Željko Širić, Neven Šprajcer i Nenad Pralija dobili su pritvor na neodređeno vrijeme.