padaline i dalje

Mećave zabijelile Dalmaciju, pogledajte što nam je zima za danas pripremila

09.01.2019 u 06:11

Bionic
Reading

Na kopnu mjestimice slaba oborina na granici kiše i snijega, a u prvom dijelu dana u Dalmaciji kiša, na jugu te u unutrašnjosti i snijeg

Nakon što je noćas bijeli pokrivač prekrio jug zemlje, umjerena opasnost od hladnih valova za srijedu se prognozira u tri grada Hrvatske - Splitu, Rijeci i Dubrovniku.

Srijeda u zemlji

Umjereno, ponegdje i pretežno oblačno, povremeno uz oborinu. Na kopnu mjestimice slaba oborina na granici kiše i snijega, a u prvom dijelu dana u Dalmaciji kiša, na jugu te u unutrašnjosti i snijeg, prognozira Državni hidrometeorološki zavod. Na sjevernom Jadranu uglavnom suho. Ujutro na kopnu mjestimice magla. Vjetar slab, mjestimice i umjeren jugozapadni, popodne sjeverni. Na Jadranu će umjereno, na jugu i jako jugo okretati na sjeverozapadnjak i buru koji će navečer jačati. Najviša dnevna temperatura između 1 i 6 na kopnu te od 6 do 11 °C na obali i otocima.

Istočna Hrvatska

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz slabe oborine na granici kiše i snijega. Slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 0, a najviša dnevna između 2 i 5 °C.

Snijeg u zemlji Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Središnja Hrvatska

Promjenljivo oblačno i malo toplije. Oborine na granici kiše i snijega moguće su samo rijetko, uglavnom u noći i ujutro, pa opet prema večeri. Slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, poslijepodne će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 1, a najviša dnevna između 2 i 6 °C.

Gorski kotar i Lika

Umjereno do pretežno oblačno. Slabe oborine, uglavnom susnježica i snijeg moguće su u drugom dijelu dana, ponajprije u Lici. Poslijepodne će zapuhati slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od -4 do -1, a najviša dnevna između 1 i 4 °C.

Sjeverni Jadran

Promjenljivo oblačno i uglavnom bez oborine. Umjereno jugo, već će ujutro okrenuti na sjeverozapadnjak, a popodne i buru koja će prema večeri jačati. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 5, u unutrašnjosti Istre oko -2, a najviša dnevna između 7 i 10 °C.

Odbačene božićne jelke Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

Dalmacija

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu, a u unutrašnjosti i susnježicu i snijeg, dok malo snijega može pasti i duž obale i na otocima. Oborina će biti češća u prvom dijelu dana, a popodne je samo rijetko moguća na krajnjem jugu. Umjereno, na jugu i jako jugo okretati će na sjeverozapadnjak i buru. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 6, u unutrašnjosti oko -3, a najviša dnevna između 5 i 10 °C.