vremenska prognoza

Dolazi nam jaka hladnoća pojačana vjetrom, ali i - snijeg

08.01.2019 u 06:21

Bionic
Reading

Približavanje ciklone tijekom dana može uzrokovati razdražljivosti i lošije raspoloženje kod meteoropata, a kod kroničnih bi se bolesnika mogle pojačati tegobe od kojih inače pate

U utorak umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz oborine, u Dalmaciji mjestimice i obilnije, prognozira Državni hidrometeorološki zavod. Na Jadranu će padati kiša, u unutrašnjosti i snijeg, a malo snijega moguće je i duž obale i na otocima. Vjetar slab, poslijepodne i umjeren jugozapadni, a na Jadranu jugo koje će prema večeri jačati.

Zrnati snijeg u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 5, na Jadranu između 4 i 9 °C.

Razdražljivost i loše raspoloženje

Noć i jutro će biti vrlo hladni, osobito u unutrašnjosti. Pojačana vjetrom, osjećat će se jaka hladnoća i na Jadranu, pa u cijeloj zemlji upozoravamo na zaštitu od hladnoće osobito male djece, starije populacije i kroničnih bolesnika. Približavanje ciklone tijekom dana može uzrokovati razdražljivosti i lošije raspoloženje kod meteoropata, a kod kroničnih bi se bolesnika mogle pojačati tegobe od kojih inače pate.

Od srijede do petka u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno s povremenom slabom oborinom na granici kiše i snijega, a od četvrtka uglavnom sa snijegom.

Na Jadranu u srijedu promjenljivo, a povremene kiše bit će uglavnom u Dalmaciji gdje je još prijepodne mjestimice moguća i obilnija oborina, osobito na krajnjem jugu.

  • +21
Nevrijeme u Austriji Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Od četvrtka sunčanije te uglavnom suho. Na Jadranu će zapuhati umjerena i jaka bura te sjeverni vjetar, koja će u petak slabjeti te okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Vrijeme u Hrvatskoj Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Jutra malo manje hladna, a dnevna temperatura zraka bez veće promjene.