PROMOCIJA NA KANTRIDI

Mato Neretljak nakon 'bilog' uzeo 'bijeli' dres

23.05.2012 u 13:53

Bionic
Reading

Na Kantridi je službeno predstavljano prvo pojačanje Rijeke uoči nove sezone, bivši igrač Hajduka Mato Neretljak potpisao je dvogodišnji ugovor koji mu garantira 200.000 eura po sezoni

Rijeka je ozbiljno ušla u prijelazni rok, angažman Mate Neretljaka najbolja je potvrda ozbiljnosti ambicija pred početak slijedeće sezone. Iako je od prvog kontakta do konačne realizacije prošlo svega nekoliko dana, Neretljak je na predstavljanju izrazio zadovoljstvo ozbiljnošću tijekom pregovora.

'Već sam bio jednom nogom u Koreji kad me nazvao gospodin Srećko Jurčić, s kojim sam se vrlo brzo dogovorio. Nisu u pitanju financije, nego ozbiljnost projekta koji mi je predočen i za koji vjerujem da će biti i proveden. Da će navijači Rijeke u novoj sezoni gledati novu Rijeku', kazao je bivši reprezentativac Hrvatske, koji je s Rijekom potpisao dvogodišnji ugovor.

Neretljak je nakon povratka iz Koreje na Poljudu proveo zadnjih šest mjeseci. Vratio se za minimalnu plaću od 10 tisuća eura mjesečno, a Hajduk mu je navodno ponudio ista primanja i u novom ugovoru, na što Neretljak nije pristao. Planirao se vratiti u Koreju, no zbog obiteljskih razloga ipak je prihvatio ponudu Rijeke, u kojoj će navodno zarađivati 200.000 eura po sezoni.

Sportski direktor Rijeke Srećko Jurčić najavio je kako će do kraja tjedna Rijeka dobiti još jedno pojačanja, najvjerojatnije je riječ o još jednom bivšem reprezentativcu Jurici Vranješu. Kad se tome doda angažman Elvisa Scorie, te pregovori s Kneževićem i Bjalanovićem, jasno je kako će Rijeka iduće sezone jurišati na vrh HNL-a.