NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA

Masovna tučnjava u Bjelovaru zbog uvreda na nacionalnoj osnovi; na sreću nitko nije teže ozlijeđen

17.06.2021 u 10:46

Bionic
Reading

Bjelovarska policija javlja da u događaju nitko nije zadobio vidljive tjelesne ozljede te da su svi upućeni da mogu zatražiti liječničku pomoć u Općoj bolnici Bjelovar

Policija javlja da je 17. lipnja oko 00.10 sati u Bjelovaru, na Trgu Stjepana Radića došlo do narušavanja javnog reda i mira od 36-godišnjakinje, 19-godišnjaka i 22-godišnjaka s jedne strane te 23-godišnjaka, 43-godišnjaka i 40-godišnjakinje s druge strane, na način što je 36-godišnjakinja vikala pogrdne riječi na osnovu nacionalne pripadnosti 23-godišnjaku, 43-godišnjaku i 40-godišnjakinji. Nakon toga su se međusobno potukli. Do dolaska policijskih službenika na mjesto događaja sudionici su prestali s narušavanjem javnog reda i mira te su se razišli.

U događaju nitko nije zadobio vidljive tjelesne ozljede i svi su upućeni da mogu zatražiti liječničku pomoć u Općoj bolnici Bjelovar. Protiv svih sudionika događaja, slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok protiv 36-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije.