VELIKI FIJASKO HDZ-A

Markić u Bruxellesu uspoređena s Eichmannom!

21.11.2013 u 16:14

Bionic
Reading

Gostovanje Željke Markić, čelnice udruge U ime obitelji, nije izazvalo gotovo nikakav interes u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Njezino predavanje, održano u jednoj omanjoj prostoriji EP-a, pratilo je svega dvoje europskih zastupnika – Slovakinja i Rumunj – dok je ostatak publike bio iz redova HDZ-ovih predstavnika u Bruxellesu

Željka Markić u Bruxelles je došla na poziv Davora Stiera i Anne Zaborske, slovačke demokršćanke, međutim, na njezinom predstavljanju nije se pojavio skoro nitko od tristotinjak zastupnika iz redova pučana, demokršćana i konzervativaca, javlja Jutarnji.hr. U obraćanju HDZ-ovcima i njihovim asistentima (12 od ukupno 15 okupljenih u prostoriji) napala je Milanovićevu vladu faktografski neistinitom optužbom da je namjeravala dozvoliti homoseksualne brakove i posvajanje djece.

Kada je završila svoj govor, reagirao je jedan sudionik konferencije i njezine stavove usporedio s Adolfom Eichmannom, koje je Hanna Arendt opisala u sintagmi 'banalnost zla'. Riječ je o Nikši Spremiću, voditelju ureda hrvatskog eurozastupnika iz redova SDP-a Olega Valjala. 'Stier je zatražio moju ispriku te ispriku SDP-a i gospodina Olega Valjala čiji ured u Bruxellesu vodim, jer smatra da sam uvrijedio gospođu Željku Markić usporedivši je s Adolfom Eichmannom, banalnošću zla i njegovim suđenjem u Jeruzalemu.

Prije svega naglašavam da sam u Europskom parlamentu govorio u privatnom kapacitetu, dakle isključivo kao pojedinac i građanin Nikša Spremić, a ne kao voditelj ureda gospodina Olega Valjala ili član stranke SDP. S tim u vezi, držim da isprika dviju prije navedenih instanci je izlišna, a što se tiče moje definicije nastupa gospođe Željke Markić pri njoj ostajem i dalje', poručio je.