bez službenih informacija

Malenica: Očekujem da će navijači u Grčkoj sljedeći tjedan biti pušteni

30.11.2023 u 20:03

Bionic
Reading

Vlada je u Sabor uputila Zakon o plaćama u državnim i javnim službama prema kojem bi zaposlenici mogli dobiti osjetno povećanje plaća u idućoj godini, a o toj je temi kao i drugima ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica govorio je za Novu TV

'Nove plaće bit trebale biti isplaćene u travnju sljedeće godine. Znači, to će biti plaće za ožujak. Do tada radimo na uredbama. U srijedu smo sindikatima predstavili nacrte koeficijenata za radna mjesta u državnoj i javnoj službi i sada nam predstaje razdoblje razgovora sa sindikatima. Najniži koeficijent je 1,06, a do sada je najniži koeficijent bio 0,631. To je za namještenike četvrte vrste koji su bili najmanje plaćeni. Mi smo to pripremili i od sljedećeg tjedna počinju razgovori sa sindikatima da bismo vidjeli postoji li prostor za dodatne uredbe', kazao je Malenica na Novoj TV.

Od sljedeće godine bi 200.000 službenika i namještenika trebali imati veće plaće, ali sindikatima se ne sviđa što će,na primjer, ravnatelji ocjenjivati zaposlenike škola.

'To je nešto o čemu će se sigurno razgovarati sa sindikatima kako bi se usuglasili kriteriji. Nama nije cilj ravnateljima dati oružje u ruke kojima će se oni osvećivati učiteljima. Utvrdit će se objektivni kriteriji i vjerujem da će svi biti zadovoljni', napomenuo je.

Osvrnuo s i na suđenje navijačima Dinama koji će u Grčkoj idućeg tjedna pred sudom iznijeti svoju obranu.

'Čitavo vrijeme čekamo da ta istraga završi i ja očekujem da će oni sljedeći tjedan napokon biti pušteni. Iz Grčke nemamo nikakvih signala, ali čitavo vrijeme razgovaramo i vjerujem da to ide u dobrom smjeru', rekao je Malenica.

  • +5
Ivan Malenica Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Na kraju razgovora ministar je komentirao napredak pregovora oko izgradnje stadiona na Maksimiru.

'I u četvrtak smo imali sastanak s predstavnicima Zagrebačke nadbiskupije i vjerujem da će tijekom narednih tjedana biti postignut sporazum. To je inicijativa Vlade da napokon Zagreb dobije respektabilan nacionalni stadion. Možemo očekivati da će to biti riješeno i s Crkvom i s Gradom Zagrebom i vjerujem da će se steći preduvjeti za izgradnju', zaključio je Malenica.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'