ČEKAJUĆI DOBRE VIJESTI

Hrvati uhićeni u Grčkoj za Božić stižu kući? 'Ono što je premijer rekao, bit će'

27.11.2023 u 20:21

Bionic
Reading

Uhićeni navijači Dinama koji već četiri mjeseca čame u grčkom zatvoru pod optužbom zločinačkog udruživanja koje je dovelo do ubojstva grčkog navijača Michalisa Katsourisa mogli bi na slobodu već idući mjesec

Kako je za RTL rekao Mario Medak, odvjetnik obitelji pritvorenih navijača, ispitivanja navijača zakazana su za 4. 5. i 6. prosinac ove godine. 'Dakle, svi hrvatski državljani koji se nalaze po grčkim zatvorima, pozvani su u Atenu i prilikom ta tri dana imat će priliku iznijeti svoju obranu', kaže Medak.

Njihovi odvjetnici potom će uložiti žalbu na istražni zatvor, a ako je sudac prihvati - na slobodu bi mogli svi, ili barem dio njih - već idući mjesec. 'Takva mogućnost postoji. Ja vjerujem, nadam se i očekujem da će ti prijedlozi za ukidanje istražnog zatvora biti podneseni nakon ispitivanja što znači da bi sud i mogao donijeti takvu odluku o puštanju na slobodu', rekao je Medak.

  • +19
Uhićeni navijači Dinama, Bad Blue Boysi u Ateni, Grčka Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/Eurokinissi

Podsjetimo, navijače se tereti za 11 kaznenih i prekršajnih djela, a u zatvoru su već 113 dana.

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman kaže kako najave o skorom puštanju navijača i dalje stoje: 'Pa naravno da te vijesti ostaju i dalje aktualne i mi imamo naravno razgovore vrlo intenzivne, kako premijer ima s premijerom Mitsotakisom, tako i ja imam s ministrom vanjskih poslova. Ono što je premijer rekao, bit će', rekao je Grlić Radman.