obitelji traže odgovore

Majka vojnika koji je poginuo u potonuću krstarice Moskva: Imao je 19 godina i bio je ročnik. Nisu mi rekli ni kada će biti sprovod

18.04.2022 u 17:24

Bionic
Reading

Zapovjedni brod Crnomorske flote, raketna krstarica Moskva, potonula je nedaleko ukrajinske obale nakon što je pogođena raketama Neptun, ruska vojska tvrdi da je došlo do eksplozije streljiva, a o sudbini posade broda malo je toga poznato

Obitelji članova posade raketne krstarice Moskva traže odgovore o sudbini svojih sinova od kojih su mnogi bili ročni vojnici. Jedna majka, Julia Civova, u ponedjeljak ujutro je doznala da joj je sin mrtav, javlja novinar Guardiana Pjtor Sauer.

Očajnički je tražila informacije o svom sinu Andreju i, poput stotina drugih ruskih obitelji članova posade, nije joj bilo rečeno je li preživio potapanje broda na kojem je služio. U ponedjeljak je primila poziv ruskog ministarstva obrane iz kojega su joj rekli da je njen sin poginuo.

  • +6
Ruska krstarica Moskva Izvor: EPA / Autor: SERGEI ILNITSKY

'Imao je samo 19 godina i bio je ročnik. Nisu mi rekli ništa drugo, čak ni informaciju kada će biti sprovod', ispričala je majka plačući na telefon novinaru Guardiana.