stanje na cestama

Kilometarske kolone na autocestama, granici i turističkim mjestima

29.07.2023 u 17:01

Bionic
Reading

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, čekanja su na većini graničnih prijelaza povremeno u oba smjera te u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima, a biciklist je na zagrebačkoj obilaznici (A3), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u subotu poslijepodne

Biciklist je na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Zagreb istok u smjeru Lipovca te se vozi uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat. HAK moli vozače za dodatan oprez. Na autocesti A1 (Zagreb-Ploče-Karamatići), u smjeru Dubrovnika kolone su između čvorova Karlovac i Bosiljevo II te čvora Gornja Ploča i tunela Sveti Rok, a kolona je oko četiri kilometra.

  • +27
Gužva na Lučkom Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

U smjeru Zagreba kolone su između čvorova Bosiljevo II i čvora Jastrebarsko te se usporava u blizini čvorova, odmorišta i na prilazima naplatama. Pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko kilometar, a pred Demerjem oko pet kilometara. Kraće su kolone na izlazima naplatnih postaja Karlovac, Jastrebarsko i Donja Zdenčina u smjeru Zagreba.

Izvor: Cropix / Autor: Željko Puhovski

Na A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu), kolona teretnih i osobnih vozila pred GP Bajakovo duga je oko šest kilometara. Na A7 (Rupa-Rijeka-Žuta Lokva), kolona je između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru mosta Krk oko jednog kilometra. Prema Crikvenici i Novom Vinodolskom, HAK preporučuje koristiti čvor Hreljin.

  • +32
Turistička gužva u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

Na Krčkom mostu (DC102), u smjeru otoka kolona je od Hreljina do Omišlja. Što se tiče Jadranske magistrale (DC8), usporeno se vozi na dionicama Crikvenica-Novi Vinodolski, Vodice-Šibenik, Split-Omiš-Makarska, Dubrovnik-Cavtat. Zbog prometne nesreće kod Medveje vozi se otežano u koloni jednim prometnim trakom na državnoj cesti DC66 Zagore-Opatija (D8).

Gužve su zabilježene i na prilazima turističkim mjestima na jadranskoj obali, kao i u svim većim gradovima.

Izvor: Cropix / Autor: Joško Ponoš