MINISTAR U BOLNICI

Liječnik o Banožićevom stanju: 'Ne sjeća se nesreće'

11.11.2023 u 14:24

Bionic
Reading

Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek, komentirao je zdravstveno stanje ministra Marija Banožića nakon teške prometne nesreće u subotu ujutro kod Vinkovaca, u kojoj je poginuo 40-godišnji vozač kombija

Zamjenik ravnatelja Šego rekao je da se Banožić nalazi na intenzivnoj njezi te da mu u ovom trenutku život nije ugrožen.

'Danas oko 10:30 je dogovorno iz Vinkovaca u KBC Osijek prebačen gospodin Banožić. On je inicijalno obrađen u Vinkovcima, trenutačno je ovdje smješten u jedinici intenzivnog liječenja. Mogu reći da je izvan neposredne životne opasnosti, iako moramo biti vrlo oprezni jer se zdravstveno stanje u takvim situacijama može iznenada pogoršati.

On je pri svijesti, nije pri punoj svijesti. Uobičajeno za takav tip ozljede. Ima ozljede mozga, prsnog koša, indirektno trbuha, ozljede ekstremiteta', rekao je Šego te dodao: 'Bolesnik se ne sjeća događaja i nije u punom stanju svijesti. Dakle ne sjeća se da je doživio prometnu nesreću, to je u ovim slučajevima uobičajeno'.

Prometna nesreća u kojoj je sudjelovao ministar Banožić Izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric

Banožić je prvotno odvezen u vinkovačku bolnicu, a ravnatelj te bolnice Krunoslav Šporčić rekao je da ministar ima teže tjelesne ozljede i nagnječenje mozga, ali da je bio kontaktibilan kad je stigao u bolnicu.

Zbog težine ozljeda Banožić i potrebe za neurokirurškim nadzorom i opservacijom prebačen je u KBC Osijek. Detalje možete pročitati ovdje.