KOSOR REAGIRA

'Lesarova je izjava seksistička'

06.12.2009 u 14:38

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor reagirala je na izjavu saborskog zastupnika Dragutina Lesara u vezi s amandmanom Vlade na Zakon o radu kojim se olakšava noćni rad trudnicama

Zastupnik Dragutin Lesar izjavio kako je 'mogući razlog da je netko od članica Vlade vjerojatno neposredno zainteresiran za to'.

U priopćenju Vlade stoji da se Lesaru ne osporava pravo da o radu Vlade govori što želi i smatra potrebnim, no predsjednica Vlade ističe da je izjava 'mogući je razlog da je netko od članica Vlade vjerojatno neposredno zainteresiran za to' krajnje seksistička i diskriminatorska.

'Amandman Vlade na Zakon o radu kojim se olakšava noćni rad trudnicama zastupnik Lesar doveo je u vezu s mogućom osobnom zainteresiranošću žena članica Vlade.

Izjava je u suprotnosti s Ustavom, Zakonom o suzbijanju diskriminacije i Zakonom o ravnopravnosti spolova jer njome zastupnik Lesar nastoji diskvalificirati samo žene članice Vlade RH (4), insinuirajući da je Vlada reagirala amandmanom isključivo zbog interesa žena članica Vlade.

Budući da je uza sve rečeno zastupnik Lesar nastojao biti i duhovit, njegova politička diskvalifikacija žena u javnom prostoru doima se još tragičnijom', navela je u reagiranju premijerka Kosor, priopćava Vladin Ured za odnose s javnošću.