ODLAZI I OREMUŠ

Lendrić iz Hajduka u Belgiju za pet milijuna kuna

02.06.2012 u 19:54

Bionic
Reading

Sve je manje igrača koji žele nastaviti karijeru na Poljudu. Najnoviji bjegunci su Mirko Oremuš, koji se vjerojatno vraća u Izrael, i Ivan Lendrić, za kojega belgijski Waregem nudi odštetu Hajduku od 700.000 eura

Novca i dalje nema i pitanje je u kakvom će sastavu Hajduk zaigrati u sljedećoj sezoni. Nakon odlaska Neretljaka i Tičinovića, najave da Hajduk namjerava prodati Vukušića, Anasa Sharbinija i Blaževića te izvjesnih odlazaka kapetana Andrića, Kukoča, Gabrića… na izlaznim vratima su i Mirko Oremuš i Ivan Lendrić.

Mirko Oremuš je završio sezonu osvajanjem kupa u Hapoelu iz Tel Aviva i po svemu sudeći će se vratiti u Izrael, jer Hajduk nema novca da nastavi plaćati njegov ugovor. A i odšteta koju bi za njega dobili nije zanemariva stavka za kronično prazan Hajdukov račun.

Odlazi i napadač Ivan Lendrić, koji kod Balakova i Miše nije dobio previše prilike da se nametne. Nakon što je na posudbi u Zrinjskom iz Mostara zablistao i sa 16 golova postao najbolji strijelac prvenstva susjedne Bosne i Hercegovine, Lendrić je uglavnom grijao klupu Hajduka i rado bi otišao u inozemstvo.

Hajduk je u zimskom prijelaznom roku odbio ponudu Brage, koja je za Lendrića nudila 800.000 eura, a sada belgijski Waregem nudi 100.000 eura manje. No uvjeti su se umnogome promijenili. Hajduk nema novca, neizvjesno je i kada će ga biti pa je izvjesno da će Maleš prihvatiti ponudu Waregema i uzeti odštetu. Sve da Lendrić ne bi krenuo stopama Tomasova i otišao iz Hajduka bez odštete.