novi slučaj

Lažni profesor fizike tri godine predavao u dubrovačkoj školi

19.04.2019 u 13:20

Bionic
Reading

Novi slučaj lažne diplome pojavio se u Pomorsko-tehničkoj školi u Dubrovnik gdje je lažni profesor fizike predavao tri godine

'Nitko nije primjetio ništa čudno', kazao je ravnatelj škole Antonijo Lučić za Libero portal, a u školi su svi šokirani rezultatom provjere.

'Istina je to što me pitate. Ne bih govorio o imenima, postupili smo po uputi Ministarstva i sve prijavili, napravili smo izvanredni otkaz čim smo otkrili. Šokirani smo, malo nam se skupilo svega ovih dana, imali smo sprovod u utorak maturanta koji je nastradao u prometnoj nesreći i sad ovo, grozno, situacija je nikakva...', ispričao  je ravnatelj Lučić.

Sad moraju naći novog profesora fizike. 'Imamo sad par dana proljetnog odmora, praznika, pa ćemo se nakon toga snaći za nekakvu zamjenu, ne znam što bih vam rekao. Nije lako. Nema toga kadra, ali što je tu je', kaže ravnatelj Lučić.

'Shvatite me, ne bi davao informacije ni radi njega ni radi naših sugrađana, jest da je sve grubo, u jednu ruku mi ga je žao kao čvjeka, ali opet, s druge strane, kazneno djelo je kazneno djelo i mora snositi odgovornost i posljedice zbog toga', objasnio je.

Iz PU Dubrovačko-neretvanske potvrdili su da je ravnatelj bio kod njih, no da još službeno nisu zaprimili kaznenu prijavu. Po primitku iste slijedi kriminalističko istraživanje.