još jedna krivotvorina

Policija prijavila 34-godišnjakinju koja se s lažnom diplomom zaposlila u osnovnoj školi

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 18.04.2019 12:26
  • Objavljeno 18.04.2019 u 12:26
Diploma - ilustracija

Diploma - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban

Zagrebačka policija dovršila je istraživanje i podnijela kaznenu prijavu protiv 34-godišnjakinje koja se temeljem lažne diplome zaposlila u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi

Policija tvrdi da je osumnjičena "neutvrđenog dana i godine pribavila krivotvorenu diplomu visoke obrazovne ustanove o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra, a koja je izdana u svibnju 2013. godine na njeno ime".

Krivotvorenu diplomu predala je zatim u ovjerenoj preslici kod javnog bilježnika, zajedno s krivotvorenom potvrdom diplomskog ispita pri sklapanju ugovora o radu na neodređeno vrijeme, na radno mjesto učiteljice u osnovnoj školi u Zagrebu.

Dodatnom provjerom potpisa u javnobilježničkom uredu je utvrđeno da je ovjera potpisa na poleđini preslike diplome nevjerodostojna, budući je pod istim brojem ovjerena preslika diplome na ime njenog supruga, izvijestila je policija.

Policija tvrdi i da je "krivotvorenu potvrdu diplomskog ispita visoke obrazovne ustanove o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra izdane u veljači 2013. godine na njeno ime, u lipnju 2014. godine priložila u vidu preslike prilikom podnošenja zamolbe kao potencijalni kandidat na radno mjesto profesora u osnovnoj školi, a osnovom čega je u rujnu iste godine, sklopila ugovor na određeno vrijeme", objavila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!