JOŠ JEDAN PREVARANT

Profesor 17 godina radio s lažnom diplomom, a dobio je i nagradu 'Ponos Hrvatske'

17.04.2019 u 17:26

Bionic
Reading

Bjelovarski profesor 17 godina radio je s lažnom diplomom i to u dvije srednje škole u Bjelovaru. Dobio je otkaz i protiv njega je podnesena kaznena prijava

Riječ je o muškarcu koji je dugi niz godina bio zaposlen u Ekonomskoj i birotehničkoj školi te Medicinskoj školi u Bjelovaru.

'U ponedjeljak smo održali sjednicu Školskog odbora, na kojoj je odlučeno da se profesoru koji je zaposlen u našoj školi uruči izvanredni otkaz radi posjedovanja krivotvorene diplome. Otkaz će mu biti uručen osobno ili poštom', rekla je za bjelovar.live Biljana Balenović, ravnateljica Medicinske škole u Bjelovaru.

Vojislav Kranželić, ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole, potvrdio je kako su članovi Školskog odbora na sjednici koja je u toj školi također održana jučer, odlučili da se zaposleniku s lažom diplomom uruči izvanredni otkaz.

Muškarac je posjedovao lažnu diplomu s jednog od fakulteta iz Graza u Austriji. Na temelju krivotvorene diplome, na kojoj stoji da ima titulu mr. sc. latinskog jezika i povijesti, zaposlio se u Medicinskoj školi, u kojoj je punih 17 godina predavao latinski i povijest.

Profesor je 2011. godine dobio je nagradu Ponos Hrvatske, a uz nju dobio je i statuu Srce na dlanu. Nagradu koja se dodjeljuje onima kojima su ugrozili sebe da bi spasili druge "profesor" je dobio jer je pred zgradom bjelovarske Medicinske škole stao u obranu učenika kojeg je maltretirala skupina starijih dječaka.