SLUŽBENI AUTOMOBILI

Laco bi ponovio prekršaj iako je na sudu rekao da neće

10.11.2014 u 15:43

Bionic
Reading

'Na putnom nalogu nigdje ne piše ime Mile Horvat i njoj nije isplaćena nikakva naknada. U prvi mah nisam ni znao da je to ona. No kada sam doznao razlog puta – ponovno bih potpisao bez obzira na sve', kazao je Miro Laco u intervju za Večernji list od nedjelje odgovarajući na pitanje kako je TV novinarka/voditeljica mogla dobiti vozača i otići na liječenje izvan Hrvatske

Horvat je gradskim automobilom otišla u Beč na operaciju koja je bila unaprijed rezervirana i nije bila hitna.

Laco se, inače zaposlen na mjestu pročelnika Ureda gradonačelnika Milana Bandića, nakon boravka u pritvoru i sedmodnevnog godišnjeg odmora danas vratio na radno mjesto.

Na teret mu se stavlja da je u nekoliko navrata na Bandićevo i traženje Zdenka Antunovića, tajnika Sportskog saveza Zagreba, omogućio korištenje službenih vozila. Počinjena šteta procjenjuje se na 18 tisuća kuna, za koje je Laco u navedenom intervju najavio da će 'u skorije vrijeme uplatiti u gradski proračun bez obzira na to kako se postupak bude dalje odvijao'.

Prije nego je pušten iz pritvora, uz jamčevinu od sto tisuća kuna, Laco je na sudu dao obećanje da na slobodi neće ometati istragu utjecajem na svjedoke ili dokaze, odnosno da neće ponoviti nedjelo.

Kako gleda na riječi zaposlenika koji je očito svjestan počinjenog prekršaja, jer s jedne strane najavljuje vraćanje novca, a s druge strane ostavlja i mogućnost da ga ponovi, Sandra Švaljek, zamjenica gradonačelnika koja trenutno vodi Grad, nije željela komentirati, baš kao ni Darinko Kosor, predsjednik Skupštine Grada.

Vodeći oporbenjaci Davor Bernardić (SDP) i Andrija Mikulić (HDZ) bili su nedostupni i tek su nezavisni Vladimir Ferdelji i Josip Kregar, bivši zastupnik u Skupštini i profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu, našli za shodno prokomentirati Lacine riječi.

Kregar drži da Laco svojim izjavama vrši pritisak na svjedoke te da očekuje od USKOK-a da povuče konkretan potez zbog javnih istupa u kojima se najavljuje mogućnost ponovnog počinjenja nedjela.

Ferdelji smatra da Lacine riječi ne treba komentirati. 'One govore same za sebe', napominje Ferdelji.

Najavu da bi ponovno potpisao isti putni nalog, čime je zapravo najavio mogućnost ponovnog počinjenja prekršaja zbog je završio u pritvoru, u USKOK-u i na Županijskom sudu nisu željeli komentirati.