PRIČA IZ ZATONA

Kupio kuću na bubnju od banke, ali stanare nije deložirao

11.12.2013 u 17:05

Bionic
Reading

Po sudskom nalogu danas je izvršena sudska ovrha kuće Marinka Vukševića u Zatonu kod Nina. Ovrha je provedena na zahtjev Krešimira Budije koji je kuću svojedobno kupio od OTP banke jer je banka aktivirala hipoteku budući da Vukšević nije mogao podmirivati kreditne obaveze. Vukševićeva obitelj, supruga Sarita i troje djece nisu deložirani iz kuće, već su, uz Budijinu suglasnost, ostali živjeti u njoj

Prošle godine u rujnu, Marinko Vukšević osuđen je na šest godina zatvora zbog niza malverzacija u gospodarskom poslovanju. U istom je procesu jednakom kaznom kažnjen i Đanko Peroš. Vukšević je zloporabio položaj direktora, a Peroš većinskog vlasnika i predsjednika Nadzornog odbora nekadašnje tvrtke Prigorka prometa, javlja Slobodna Dalmacija.

Prilikom izricanja presude, kao olakotne okolnosti Vukševiću su uzete u obzir činjenice da ranije nije bio osuđivan, da je otac troje malodobne djece te da se nije osobno okoristio počinjenim kaznenim djelima.

Tužiteljstvo je Vukševića i Peroša optužilo da su u razdoblju od 1994. do 1998. izvlačili novac iz tvrtke Prigorka promet, i to izdavanjem mjenica za koje su znali da se neće moći naplatiti jer je žiroračun tvrtke bio u blokadi. Vukšević je prema optužnici za Peroša u te četiri godine iz blagajne Prigorka prometa izvukao oko pet milijuna kuna.

To su ostvarili preuzimanjem dionica iz tvrtke Vrana u kojoj je Peroš također bio većinski vlasnik, i to tako da su suvlasnicima Draganu Perajiću, Mirjani Škari i Tihomiru Crnogorcu umanjili nominalnu vrijednost dionica.