BIVŠI SINDIKALAC, DANAS HDZ-OVAC

Kunst u socijalnom stanu iako ima vilu u Remetama

19.11.2009 u 08:27

Bionic
Reading

Iako je u imovinskoj kartici HDZ-ov saborski zastupnik i bivši sindikalni čelnik naveo da u zagrebačkim Remetama posjeduje samo oranicu, Kunst je vlasnik stambenog objekta na toj lokaciji iako koristi gradski socijalni stan

Grad Zagreb traži od HDZ-ova saborskog zastupnika Borisa Kunsta da vrati gradski stan u Ulici Lj. Posavskog 37 jer će ga u protivnom tužiti. Kunst nema pravo na gradski stan jer, tvrde u Gradu, premašuje imovinski cenzus te posjeduje stambeni objekt. Taj objekt Kunst nije naveo u svojoj imovinskoj kartici u kojoj piše da posjeduje samo oranicu u Remetama.

U Gradu su utvrdili da Kunst prelazi prihod po članu obiteljskog domaćinstva od 75 posto prosječne mjesečne plaće isplaćene u gospodarstvu Grada Zagreba u prethodnoj godini te da je Boris Kunst vlasnik stambenog objekta. Da bi obitelj Kunst imala pravo na gradski stan, mora dokazati da ne posjeduje ni stan ni kuću. Taj objekt Kunst nije naveo ni u imovinskoj kartici u kojoj piše da posjeduje samo oranicu koju je dobio darovnim ugovorom. Od Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Jutarnji list je doznao da Kunst nije unio nikakve izmjene u imovinsku karticu od početka mandata.

'Dužnosniku koji navede neistinite podatke u imovinskoj kartici Povjerenstvo može izreći sankciju od 10 do 20 tisuća kuna', kažu u Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa, ali dužnosnici imaju rok do kraja godine prijaviti ako je došlo do nekakvih promjena u njihovoj imovini.

Sam Kunst odbio je razgovarati s novinarima Jutarnjeg na tu temu, kazavši da je bio kod odvjetnika te da će 'razgovarati na sudu'. Stoga nije poznato kada je Kunst postao vlasnik kuće, je li možda prodao tu kuću na čijem portafonu pišu prezimena Landek i Dragun te zašto je nije prijavio u svojoj imovinskoj kartici i je li to doista njegova kuća.