LAŽNA PRIJAVA?

Kunićeva kćer nije bila oteta

12.03.2010 u 15:46

Bionic
Reading

Zagrebačka policija utvrdila je da 15-godišnja djevojčica, navodno kćer v.d. glavnog urednika Informativnog programa HTV-a Renata Kunića, nije bila oteta niti opljačkana i ozlijeđena, kako je to prije nekoliko dana u pratnji roditelja prijavila policiji.

Zagrebačka policija prije tri dana je izvijestila kako joj je 15-godišnjakinja u ponedjeljak prijavila da je bila oteta, opljačkana i zarezana skalpelom, te da se taj slučaj istražuje, a istoga se dana s HRT-a neslužbeno doznalo da je riječ o kćerki njihovog zaposlenika Renata Kunića

Policija je danas, pak, priopćila kako je istragom utvrđeno da u toj prijavi nema elemenata kaznenog djela. "Provedenim mjerama te u suradnji s mjerodavnijim državnim odvjetništvom utvrđeno je da se ne radi o kaznenim djelima", stoji u kratkom policijskom priopćenju.

Na pitanje hoće li maloljetnica snositi kakve pravne posljedice zbog lažnog prijavljivanja, glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba izjavila je kako nema elemenata za kaznenu prijavu jer je riječ o maloljetnoj osobi.

Dio medija prije tri je dana objavio da su malodobnu Kunićevu kćer dan ranije otela dvojica muškaraca, opljačkali ju i ozlijedili skalpelom, te pustili nakon dva sata koliko su ju držali u automobilu.

S HRT-a je tada priopćenjem potvrđeno da je žrtva član obitelji njihovo dvoje zaposlenika, ne navodeći njihova imena, no neslužbeno se doznalo da je prijavu policiji podnijela Kunićeva kći.