KVOTA RADNIČKE FRONTE

Kultna pjevačica Magazina na izbornoj listi Zeleno-lijeve koalicije

16.06.2020 u 13:52

Bionic
Reading

Ljiljana Nikolovska, bivša pjevačica Magazina, naći će se na zadnjem mjestu liste Zeleno-lijeve koalicije stranaka Možemo, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Za grad i Zagreb je naš za VIII. jedinicu i to iz kvote Radničke fronte

Radnička fronta i njezini koalicijski partneri u ponedjeljak su predali izborne liste DIP-u, a na zadnjem mjestu u osmoj izbornoj jedinici našla se kandidatkinja Ljiljana Nikolovska, kultna pjevačica Magazina.

Ovo nije prvi put da Nikolovska surađuje s Radničkom frontom, priopćili su u utorak iz te stranke, podsjećajući da je ta pjevačica na predsjedničkim izborima podržala njihovu kandidatkinju Katarinu Peović. Tom prilikom, poručuju iz RF-a, prepoznala je političku situaciju u Hrvatskoj kao igru dva ogranka jedne te iste kapitalističke stranke koja se igra dobrog i lošeg pandura.

'Jesu li ikog od vas pitali smiju li strancima prodati vodu, obalu, patente, postrojenja, tvornice, radnička i humana prava, a kamoli da su vas isplatili za ulog?', pitala se Nikolovska tom prilikom.

Radnička fronta navodi da je Ljiljana Nikolovska za mnoge i danas simbol bezbrižne mladosti i Splita osamdesetih, koji tada nije slovio za centar nacionalizma i klerikalizma, već je predstavljao nešto upravo suprotno. Navode i da Nikolovska, koja je odselila u SAD, već neko vrijeme izražava protivljenje vlasti predsjednika Donalda Trumpa i podršku donedavnom natjecatelju za predsjedničkog kandidata Demokrata, Bernieju Sandersu zbog njegovog zauzimanja za socijalnu pravdu i javni interes.

  • +16
Zeleno-lijeva koalicija predala kandidacijske liste za izbore Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Ostala je zapažena i njena reakcija na izjave Kolinde Grabar-Kitarović o 'željeznoj zavjesi', kada je Nikolovska ironizirala: 'I ja san bila muzičar, proputovala cili svit, isla na ponoćke, vinčanja i pričesti u crkvu, išla na balet, u doktora, zubara, ljetovanja i zimovanja kad god su mi naredili, iza te iste željezne zavjese.'

  • +2
Ljiljana Nikolovska Izvor: Pixsell / Autor: Tino Juric/PIXSELL

'Ljiljana je na vrhuncu slave zbog ljubavi napustila tadašnju Jugoslaviju i nastanila se u Kaliforniji, gdje živi i danas. Nedugo nakon njenog odlaska, obitelj Nikolovski je izbačena iz svoga stana u Splitu kada je njen otac otišao u Makedoniju u posjetu umirućem bratu. Nakon brojnih pretrpljenih prijetnji, maltretiranja i seljenja na relaciji Hrvatska-Makedonija-Beograd-SAD, hrvatsko pravosuđe je tek 2011. odredilo da se njenim roditeljima, Bori i Veri Nikolovski, vrati stan koji im je oduzet po istom principu kao što je to bio slučaj s brojnim drugim ljudima 'nezgodnog' prezimena', zaključuju iz Radničke fronte.

Ljiljana Nikolovska Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube