JAKOVČIĆEVO RAZMIŠLJANJE

Kukuriku ide na Pantovčak po datum izbora

10.03.2011 u 15:19

Bionic
Reading

Istarski župan Ivan Jakovčić sutra će u društvu oporbenih stranačkih čelnika tzv. kukuriku koalicije - SDP-a, HNS-a i HSU-a - gostovati na Pantovčaku kod predsjednika Josipovića, izvijestili su danas iz županovog ureda. Konzultacije šef IDS-a naziva dobrodošlima, a za zajedničko pojavljivanje stranačkih čelnika oporbe pred šefom države odlučili su se i stoga jer time šalju i poruku da žele zajedno djelovati

Tema susreta na Pantovčaku bit će prosvjedi građana, izbori, gospodarska kriza i Hrvatska na putu prema EU, a kako je potvrdio Jakovčić, pred predsjednika čelnici tzv. kukuriku koalicije dolaze sa zajedničkim stajalištem.

'Datum izbora bi trebao biti određen što prije. Smatram da sam vrlo realan kada mislim da to ne bi trebalo biti odmah nego nakon turističke sezone – u rujnu', veli Jakovčić, pojasnivši kako je svjestan da vladajući neće popustiti.

Komentirao je i Josipovićeve izjave da bi prvo trebali biti parlamentarni izbori, a tek kasnije referendum za ulazak Hrvatske u EU. 'To nije ništa novo, već je na tragu onoga o čemu se ranije razgovaralo. Bojim se da bi odluka na referendumu mogla biti negativna jer bi to građani shvatili kao glasanje za i protiv Vlade, što bi moglo imati za rezultat odgodu ulaska Hrvatske u EU od godinu dana', veli istarski župan, dodajući kako smatra da nitko u ovoj zemlji, osim dijela prosvjednika, to ne želi.

'Bilo bi razumno da dođe do susreta predsjednika države, parlamenta i Vlade i glavnih oporbenih čelnika. To bi bilo vrlo korisno da se smire tenzije i da se posvetimo izlasku iz krize', inicijativa je Jakovčića, koji o 'odbijenici' premijerki veli da je to bio logičan potez. 'S jedne strane je taj poziv došao kao reakcija na Josipovićev poziv, a s druge strane poziv premijerki da dođe u parlament je bio iskren poziv na kvalitetan dogovor o budućnosti zemlje, što uključuje i razgovore o datumu izbora', kazao je.